Persoonlijk: The Travel the World Tag

Persoonlijk: The Travel the World Tag

01/05/2014 0 By Travelette

queensland, australie, tropisch, zee, strand, palmen, zand

Het leek me wel interessant om een keer een tag te posten. Aangezien er niet zoveel zijn betreft reizen ben ik gaan googlen. Ik kwam ‘The Travel the World Tag’ tegen en deze is in het Engels, maar uiteraard ga ik hem vertalen. Ik vond hem via deze blog Life Changes.
So let’s go!

1. Waar kom je vandaan in de wereld?
Ik kom uit Breda, Noord-Brabant, Nederland maar ben getogen in een dorpje vlakbij Breda. Toch voel ik me een echte Bredanaar.

2. Ben je in het buitenland geweest? Wanneer en waar?
Voor een Europeaan kan het (bijna) niet anders dan dat je in het buitenland bent geweest. Dus: Absoluut! Mijn eerste keer buitenland was naar de Ardennen met 3 maanden oud. Alle andere landen zijn bijna te veel om op te noemen, dus dat ga ik ook niet doen. In mijn sidebar vind je een kaartje met al mijn bezochte landen.

3. Heb je liever zomer of winter?
Hier hoef ik niet over na te denken: Zomer! Ik heb geen last van winterdipjes, maar ik tel wel altijd af tot de dagen weer gaan lengen. Ik ben veel vrolijker als de zon schijnt, hou erg van zomerkleding en een kleurtje op mijn huid. Zwemmen en paradijselijke oorden; daar horen nu eenmaal zomertemperaturen bij. De winter kan mooi zijn, maar niet voor 3 lange maanden.

4. Zomer- of wintermode?
Haha, ik zei het net al bij de vorige vraag. Zomerkleding! Leuke shorts, rokjes, flowy shirts, jurkjes in alle kleuren en maten, slippers, sandalen, singlets, bikini’s. Noem maar op. I love it. Kleding die lekker makkelijk zit en vrij voelt tijdens het dragen. Het heeft meer variatie dan winterkleding.

5. Waar zou je graag naartoe willen?
Waar zou ik niet graag naartoe willen? Als ik mocht kiezen, hier en nu, money is not an issue… Dan zou ik naar Japan gaan. Ik heb al sinds mijn vroege tienerjaren een obsessie met Japan. Ik weet er alles van en heb zelfs geprobeerd Japans te leren. In de loop der jaren heeft mijn fascinatie zich ook wel verbreed tot andere landen zoals: Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS. Dichter bij huis zou ik kiezen voor Londen of de Algarve. Ik ben er nog nooit geweest. En Spanje. Spanje is mijn tweede thuis. Vroeger kwam ik er elk jaar.

6. Noem je essentiële make-up items voor het strand.
Valt zonnebrandcrème ook onder make-up? Ik verbrand namelijk meteen in mijn gezicht wanneer ik in de zon kom. En hoe hard ik ook smeer, dat maakt niet uit. Voor de rest ga ik vrijwel altijd make-uploos naar het strand. Zeker op vakantie. Heel af en toe wil ik nog weleens mascara opdoen, maar dat is het dan ook echt.

7. Ben je op dit moment aan het sparen voor een reis?
Ja en nee. Ik probeer altijd wel een beetje te letten op mijn uitgaven. Maar als ik zin heb om te shoppen dan koop ik wat ik leuk vind, maar dan alleen als ik het echt niet kan laten liggen. Ik heb nog geen concrete vakantie op de planning staan voor de zomer, maar ik hou er wel rekening mee, want wat is er mooier dan op vakantie te gaan met je geld? Niks. Daarom.

8. Vind je het leuk/niet leuk om te reizen?
Wat is dit voor een vraag? Love, love, love, natuurlijk. Ik wou dat ik elke maand kon gaan.

9. Noem een plaats in de wereld waar je graag zou willen shoppen.
Tokyo. En dan niet alleen voor de kleding. Ik hou van anime en manga en alles wat er mee te maken heeft. Van een aantal vlogs heb ik ook gezien dat ze er hele schattige babydoll kleding verkopen. Hebbon!

10. Welk accent in de wereld is je favoriete om te horen?
Ik kan niet kiezen tussen Brits en Australisch. Ik hou van het ‘bekakte’ Brits en vind het heerlijk om te horen en na te doen. Daarentegen is dat echte ‘Steve Irwin’ Australisch ook een ‘delight’ om naar te luisteren. Sowieso neem ik een accent snel over wanneer ik het hoor. Zeker in Nederland. Ik kan het niet helpen.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden op deze vragen. Tell me!