Postcrossing! Verslavend leuk…

Postcrossing! Verslavend leuk…

09/09/2014 0 By Travelette

We leven in een tijdperk waarin post krijgen niet zo gebruikelijk meer is, zelfs de standaard post gaat tegenwoordig via internet, zoals contracten of rekeningen. Omdat ik zelf post krijgen erg leuk vind, stuur ik altijd nog ansichtkaarten vanuit mijn vakantieadres naar familie en vrienden en krijg ik er sporadisch nog eens één terug. Voor de postzegelverzamelaars onder ons is het ook een tip!
Jaren geleden stuitte ik al op dit leuke fenomeen en ben ik een korte tijd heel actief geweest. Onlangs tijdens het opruimen van mijn lades vond ik ineens weer een hoop ansichtkaarten en moest ik er ineens weer aan denken: Postcrossing!

Wat is Postcrossing?

Voor de reislustigen onder ons is het een erg leuk concept. Het doel van Postcrossing is om mensen de mogelijkheid te bieden zoveel mogelijk ansichtkaarten uit de hele wereld te ontvangen, aldus Postcrossing zelf. Naast de gebruikelijke rekeningen, afschriften en andere zooi in je brievenbus is het natuurlijk altijd leuk om post te krijgen en wat is er nu leuker dan ansichtkaarten te ontvangen in je brievenbus van over de hele wereld?! Juist.

Hoe werkt Postcrossing?

Allereerst maak je een profiel aan op Postcrossing.com. Je vult je adres in en vertelt wat over jezelf op het profiel, zodat mensen weten wat jij leuk vindt om van hen te weten en wat voor kaarten je leuk vind om te ontvangen. Ik bijvoorbeeld, vind het erg leuk om een kaart te ontvangen met een herkenningspunt van dat land, zoals monumenten, gebouwen of dieren.
Wanneer je profiel compleet is gemaakt klik je op ‘send postcard’. Op dat moment zie je het willekeurige adres van een ander lid van Postcrossing ergens ter wereld inclusief een code. Het is erg belangrijk dat je de code die je krijgt op de kaart vermeld, zodat de ontvanger de kaart bij ontvangst kan registreren op de site. Jijzelf, de verzender, krijgt dan een melding wanneer de kaart is aangekomen. Wanneer de ontvanger wil, kunnen ze je nog een berichtje via de website sturen om te bedanken.
Wanneer je een adres opvraagt, en dus een kaart verstuurt, krijg je hiervoor een kaart terug. 

Mijn statistieken

Zelf ben ik nog niet zo heel ver gekomen, maar heb in de korte tijd dat ik er mee bezig was 9 kaarten ontvangen en 8 verzonden. Deze 9 ontvangen kaarten kwamen ook uit 9 verschillende landen: Rusland, Amerika, Letland, Denemarken, Japan, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Finland en Duitsland. Je kan ervoor kiezen ook kaarten van en naar Nederland te versturen. Deze optie heb ik uitgezet omdat ik dit niet interessant vond. Het kan daarom wel voorkomen dat je vaker kaarten stuurt of ontvangt naar Duitsland, omdat sommige landen nu eenmaal meer leden hebben dan andere landen.

Postcrossing is meer dan alleen kaarten uitwisselen. Het is ook een echte community. Je kan elkaar berichten sturen, elkaars profiel bekijken en discussiëren op het forum. Uiteraard is het aan jou in hoeverre je hier aan mee wilt doen.
Toch maar weer snel een kaartje opsturen! 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather