Vijf redenen waarom je ooit eens in je leven in het buitenland moet wonen…

10174268_595067073913902_1722639418_o.jpg

Niets is mooier dan een periode in je leven te wonen in het buitenland. Hoe lang? Drie maanden? Een jaar? Dat maakt niet uit. Het gaat om de ervaringen die je opdoet, de mensen die je leert kennen, maar vooral: jezelf leren kennen.
Hieronder vijf redenen, waarom je (tijdelijk) naar het buitenland moet vertrekken:

 1. Een nieuw land/cultuur leren kennen
  Een vakantie. Een stedentrip. Je proeft even van de cultuur van het land. Maar niets is mooier en beter dan er midden in te gaan zitten voor een langere tijd en het leven te leiden zoals ze dat daar doen.
  Een van de mooiste dingen van wonen in een ander land was de stijl van het huis. Voor mij was dit: een echt Spaans appartement inclusief meubels en foute kleuren op de muren, standaard met verduisterende rolluiken tegen de warmte en natuurlijk een bidet. Maar natuurlijk ook de cultuur. Bijvoorbeeld: het eten, etenstijden, bedtijden (lees: mensen tot laat op straat), het leven dat zich vooral buiten afspeelt.
 2. Een nieuwe taal leren
  Met een nieuw land komt vaak ook een nieuwe taal. Dit is vaak ook één van de hoofdredenen dat mensen naar het buitenland vertrekken. Wij, Nederlandstaligen, spreken natuurlijk al goed Engels, maar zelfs vertrekken naar een Engelstalig land kan je Engels enorm verbeteren. Je bent natuurlijk 24/7 bezig met de taal en dit zal wellicht je accent wegnemen en je vocabulaire uitbreiden.
  In een land waar men geen Engels spreekt, gaat het met een beetje moeite nog beter.
 3. Ervaring opdoen
  Ervaring op welke manier dan ook. Een semester studeren in een ander land. Een jaar werken. Het staat altijd goed op je c.v. Je laat zien dat je zelfstandig en zelfverzekerd bent geworden door je vertrouwde omgeving achter te laten. Daarbij heb je werkervaring opgedaan of in een andere taal een semester gestudeerd.
  Je laat zien dat je je hebt kunt redden in een andere cultuur dan de jouwe, je bent flexibel en kan begrijpt anderen beter. Misschien pak je wel een nieuwe hobby of sport op wanneer je daar bent. Ook een goede manier om mensen te leren kennen.
 4. Jezelf leren kennen
  Er bestaat geen betere manier om jezelf te leren kennen dan een tijd weg te zijn van je vertrouwde omgeving. Je begint met een schone lei en zal veel dingen zelf op moeten lossen zonder je familie en vrienden. Je moet nieuwe manieren vinden om mensen te leren kennen en je zult wellicht een aantal keren uit je comfortzone moeten treden.
 5. Herinneringen maken
  Het klinkt heel cheesy en cliché, maar het is wel waar. Je maakt herinneringen voor het leven. Zelf merk ik, dat ik ook vaak nog terug denk aan mijn mooie tijd in het buitenland. Die natuurlijk ook zo zijn ups en downs heeft gehad. De ervaringen en de herinneringen neemt niemand je ooit nog af. En daar doe je het allemaal voor. Wie weet wil je later nog eens naar het buitenland of wil je niet meer terug.

spain

Natuurlijk moet je er eerst goed over nadenken, voordat je besluit voor een langere tijd te vertrekken. Heb je snel heimwee? Dan is het misschien geen goed idee. Of juist wel! Wie weet leer je om er mee om te gaan of verdwijnt het zelfs. 
Hoe dan ook is het geen beslissing die je zo 1,2,3, neemt, maar bedenk goed: als het je niet bevalt kun je altijd terugkomen. Maar daar gaan we niet van uit.

Heb jij weleens in het buitenland gewoond?

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *